Loes Houwer

VISIE

WAAR BEN IK MEE BEZIG

DONS Opvang (doorlopend onderwijs na school)
>Amsterdam en Bussem
Op de maandagen en dinsdagen ben ik te vinden op de Van Dongeschool in Amsterdam. DONS Opvang is een buitenschoolseopvang voor kinderen van de lagereschool. Samen met een variatie aan andere (kunst)vakdocenten maken we creatieve opdrachten voor de kinderen. 

Jeugdtheaterschool aan de Slinger
>Houten

Op de donderdagmiddag vind je me in Houten. Hier geef ik theaterlessen aan de leeftijden 6 tot 9 en 9 tot 11. Daarnaast leid ik een productieklas van de leeftijd 13 tot 17 waarmee ik toewerk naar een voorstelling. 

ZZP-er (theaterdocent en fotograaf)

>Wisselen
Ik geef in 2023 theaterlessen aan kinderen van diverse basisscholen in Amsterdam vanuit NsA Amsterdam. Ik ben werkzaam voor ClickF1 vanuit hier geef ik diverse workshops. Naast het geven van workshops ben ik druk bezig om mijn fotografie op te pakken en te verbreden.

Ik schrijf de woorden 'dapper, kwetsbaar en onderzoeker' natuurlijk niet zomaar aan mijzelf. Ik neem deze woorden ook mee in mijn visie als theatermaker, theaterdocent , fotograaf en mens.


Ik ben iemand die liever de -zogenoemde- spotlight aan een ander wil geven. Dit doe ik door middel van fotograferen maar ook binnen het theaterveld. 


Ik vind het prachtig hoe mensen kunnen reageren op een foto die ik heb gemaakt. Ze kunnen zichzelf anders zien of -zoals ik zou willen zeggen- puurder zien. Wat ik zie in iemand hoeft niet overeen te komen met wat deze persoon zelf ook ziet. Ik vind het interessant omdat gesprek aan te gaan en iemand uit diens comfertzone te krijgen. Hierbinnen ben ik bezig met mijn eigen kwetsbaarheid en die van de ander, zowel op de vloer, via een camera of in het dagelijkse leven. 


De afgelopen jaren ben ik mijzelf blijven uitdagen. Ik heb geleer dat ik het heerlijk kan vinden buiten de comfertzone, maar dat ik het soms ook prima vind om daarbinnen te blijven. Daarin is er ook geen goed of fout en mag dat onderzoek er altijd blijven. 

OPLEIDINGEN

Deltion College


mbo opleiding

Artiest drama

2014 - 2017

HKU Theater


HBO Bachelor

Docent theater

2018 - 2022